سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نقد سریال محبوب نتفلکس ونزدی

نقد سریال محبوب نتفلکس ونزدی: سریال ونزدی به دنبال عادی‌سازی روابط با اجنه و استفاده از جادو است و آنرا راه رسیدن به قدرت می‌داند. با این وجود آیا می‌توان از کنار فیلم به سادگی رد شد و تنها به فرم و تکنیک پرداخت؟!

نقد سریال ونزدی

نقد سریال محبوب نتفلکس ونزدی

به نقل از موسسه فرهنگی رسانه‌ای استاد فرج‌نژاد، در قرن‌های معاصر ما با پدیده مدرنیته مواجهیم که غرب در آن از دین به معنای واقعی و ماوراء عبور کرد و اصل توحید را کنار گذاشت. سپس انسان محور تمامی مسأله‌ها قرار گرفت. به علاوه سکولاریسم و نسبی‌گرایی تئوریزه شده و اصالت عقل و تجربه معرفت‌شناسی مدرن را تحت تأثیر عمیق خود قرار داد. دیگر ثبات ارزش‌های الهی از بین رفت. اما مسأله دیگری که پیش آمد تحول در تمامی ملاک‌های زیبایی‌شناسی بود.

بعد از ساخت سینماتوگراف، جهان غرب فرصتی برای جهان‌پردازی با مبانی خود به دست آورد. شخصی که به هیچ خدایی اعتقاد ندارد تصمیم گرفت تا برای خود قهرمانی بسازد تا بتواند خلاء قدرتش را پر کند و بتواند بر قدرت آن تکیه کند. به علاوه در مواردی می‌توانست خودش را به عنوان منجی برای جامعه جهانی معرفی کند. چه قبول کنیم چه نکنیم، دین نوین جهانی تنها با رسانه میسر می‌شود. غرب هم برای این امر به دنبال جهانی‌سازی همه چیز است.

ونزدی را نمی‌توانیم خارج از دنیای هری پاتر بدانیم. همانگونه که هری پاتر یک انسان انتخاب شده بود، ونزدی هم هست. این را هم بدانیم که ونزدی در فضای فمینیسم محدود نمی‌شود. اعضای خانواده او جادوگر هستند. اما دختر با مادرش درگیر است و با پدرش رابطه خوبی دارد. چون پدرش به او کارهای مردانه یاد داده است. علت آن را می‌توانیم در سلطه مادر بر خانواده واکاوی کنیم. کودک با کمک پدر در تلاش است که بتواند سلطه مادر را بشکند.

ونزدی هم از این قائله مستثنا نیست. او هم شخصیت با تفاوت‌های عمیقی است که البته یکی از دلایل استقبال نوجوانان قرار گرفته است. ونزدی هیچ مختصات دخترانه‌ای ندارد. احساساتی نیست و با کسی رابطه دوستانه برقرار نمی‌کند، خودبسنده است و برایش مهم نیست که درباره‌اش چه فکری می‌کنند. حتی در مدرسه «طردشده‌ها» هم‌اتاقش را از دختری جدا می‌کند و تم اتاق را به سیاه تغییر می‌دهد. ونزدی دارای تفکرات فمینیستی رادیکال است.

فمنیسم رادیکال معتقد است که ما برتریم و هیچ تساوی وجود ندارد و ما باید با کناره‌گیری از مردان به تسلط بیشتر برسیم. در این ایده زنان حتی ازدواج نمی‌کنند. در حال حاضر آخرین ایده‌ جریانات فمنیستی عبور از جنیست است.

 این فیلم در حالی دنبال عادی‌سازی ورود به جهان جنیان و جادوگری است که این امر در دین اسلام به شدت با آن مخالفت شده است. تداخل این دو جهان موجب شرک و کفر انسان می‌شود چرا که ما از حقی که بهمان داده شده عبور کرده و به دنبال قدرتی در مقابل خدا برای عصیان هستیم. به همین دلیل ساحر مانند کافر است چرا که مدعی قدرتی فرای آنچه خدا از آن‌ها می‌خواهد شده‌اند.

هالیوود به دنبال القای این مسأله است که حاکم دنیا ناگزیر است به جادو و جن پناه ببرد. در روایات هم داریم که گروهی از انس به جن پناه می‌برد که با این‌ها مخالفت شده است. در صحنه‌ای ریخته شدن خون ونزدی بر روی مرده‌ای او زنده می‌شود و این عین کفر است.

در نتیجه اجنه را موجوداتی مطرود نمی‌داند و البته آنها را منبع قدرت و تسلط می‌داند. اتفاقا ورود این موجودات به دنیا را راه نجات و رسیدن به قدرت می‌داند. در نتیجه مسیر رسیدن به آنها را هم جادو است. در اینجاست که مخاطب دیگر برایش لزوم وجود امام معصوم از بین می‌رود. برای مطالعه بیشتر و ادامه نقد سریال ونزدی به لینک ذکر شده مراجعه کنید.